Papillon- "En stor hund i litet format"

Bakgrund:
Urprungsland/hemland: Frankrike/Belgien. Den kontinentala dvärgspanieln (epagneul nain continental) förekommer i två varianter, PAPILLON med ståndöron och PHALÈNE med hängande öron. Förutom öronen är rasstandarden identisk för dessa båda rasvarianter. PAPILLON har fått sitt namn efter de fjärilsliknande öron, som elegant befransade, skall likna en vacker fjärils vingar och namnet betyder just fjäril på franska. Rasen lär dock ursprungligen ha importerats till Frankrike från Spanien. Några av dessa importer gavs som gåva till det franska kungahuset. Från det ögonblicket var rasens lycka gjord. Den lilla nätta hunden blev en trogen följeslagare åt hovets män och kvinnor. Från franska revolutionen hör man talas om att Marie Antoinette hade papillons.

Allmänt:
Rasen skall ge ett livligt intryck, vara graciös men ändå robust. Den skall ha stolt hållning och ett lätt och elegant steg.

Storlek & vikt:
Mankhöjden skall vara ungefär 28 cm. I hemlandet delas rasen in i två viktklasser: -Från 2,5 kg till 4,5 kg för hanar. -Från 2,5 kg till 5,0 för tikar.
Ursprungsland:
Belgien

Alternativa namn:
Butterfly Dog


Torsdag den 27 Oktober 2011

Jahapp då har man fått in lönen på kontot! Varför tog jag inte med mig räkningarna på jobbet och betala skiten här? Jaa för jag tänkte nog inte på att de va lönings natt i natt. Men i stället få jag väl betala dom när jag kommer hem eller när jag ha vaknat!
Sen så blir de då Stockholm på söndag till söndag :) tror jag.. känns som att jag vill ut en bit utanför komunen. Så man pallar den långa kalla vintern. Fast vem vet de kanske blir en kort vinter i år? Då skulle då jag bli lycklig. Men många andra skulle sörja. Jag jobbar i natt och nästa sen är jag ledig tills jag känner för att jobba igen eller tills jag rättare sagt får en förfrågan.  Jaja har inte så mkt att säga ;)
Meen föresten.. Jag såg en skit bra film Den heter Honey 2 från 2011
kolla in den!

/S


Tisdagen den 25 Oktober

Jaa måste bara Tacka Helena Och Mikaela för en Kanon helg! Vädligt roligt. Igår åkte jag hem från Tärnaby med bussen som gick 04.40 så jag va hemma kring 06.30 Fatta egentligen inte varför jag åkte så jävla tidigt men tro de var i fall att jag skulle få nått jobb.

Men de fick jag inte. Men ska jobba i morron och på torsdag två nätter. Men jag måste då säga det att det ha märkts att jag jobbade som en dåre förra månaden. För jag fick en lön på 25000 kr den här månaden. Inte illa alltså..

Igår spenderade jag dagen och kvällen hemma hos mamma! Inte mkt gjort idag heller. kan man seriöst vara bakis i tre dagar? efter att ha druckit i en dag? haha kanske ett bevis på att man börja bli gammal?! Ikväll blir det kex & ost + film med mor. :) Jaa jag har inte så mkt att tillägga just nu..

kanske blir stockholm i helgen eller nästa? :) jag hoppas då på det i allafall.

/S

Lördagen den 22 Oktober 2011

I Natt kom den dära jävla snön som alla ha tjata om! Meen Gizmo tyckte nog de va kallt! Men han va endå nyfiken!  Igår va jag hos mamma nästan hela dagen. Kvällen spenderades med att sitta hemma i soffan framför idol. Jag tycker Fortfarade att Andre är bäst i idol! Kommer nog att stå fast vid det.

Mikaela komme hit och va med mig en stund igår kväll. Mycket trevligt.

Igår skrev jag på Facebook att jag hade ett seriöst problem för jag hade inget att göra när jag e ledig en helg. Det är ju garanterat  för att jag ha jobbat så många helger så när jag väl är ledig en helg och ha inga planer så vill jag hellre jobba.

Kan man bli beroende av att arbeta?

Meen då kom ju en Underbar liten ängel och räddade mig och min helg! Så  tack till Helena Snäckvik som sa att jag skulle komma till Tärnaby För ikväll är det Fest på fjällbyn. Så Jag ska vara Med Helena och Mikaela! Väldigt kul! Gizmo ska få vara hos Mormor!

Här är en bild på Gizmo i Nysnön

 

Ha en bra dag

 

/S

 

 


Torsdagen 20 Oktober 2011

Jag vill till Stockholm! Jag känner att de är ett tag sedan jag var där! Enda sen i mars? Haha Meen jag känner att jag behöver (Lufta) mig lite! så man klarar av den dryga kalla mörka vintern här uppe i år och mot 2012 för de e länge kvar tills de blir vår! Vad jag ska göra där är väl träffa lite vänner gå på fik shoppa kanske gå på bio.. jaa de som faller mig in! Så funderar på att åka dit på torsdag och kanske stanna tills måndag?

Nästa veckan alltså. Men Om jag får jobba så blir de ju inget! Jag måste alltid styra mitt liv och mina nöjén efter jobb. Thats Life!

Annars så ha ju veckan varit bra. Igår när jag vakande efter att ha jobbat Gick jag på upp packningen på blåkupan ! Jag hittade en Kofta, Handskar, Mössa, Leggins, Byxor för endas 595 kr
Tycker de va ganska bra.
Sedan hade jag beställt Systers sena födelsedags presen och med där hade jag beställt en klänning till mig den var vit och svart.
Den satt bra  men dock lite kort så jag tror att jag måste ha leggins till.. men vilken tur att jag ha köpt det då. Känns som jag håller på att uppdatera min garderob lite . Kanske är välbehövligt!

Men de som är så bra är att jag ha Betalat av allt inte tagit det på nån Avbetalning som jag hade förut att man hann nöta upp kläderna innan Man hade betalt dom. :) Så de känns riktigt bra att betala dom direkt!

Idag Kommer Elisabeth & Alice + hundarna ska bli väldigt trevligt!

Nu ska jag gå en promenad me hundarna! Har mammas hund idag! Men han är så ledsen för att hon ha lämnat han här till kl 14. Han tror nog att han måste bo här resten av livet!! meen neee de ska han inte.. han ska bara stanna till kl 14.

Igår Hade jag mys med mamma! vi åt tacos hemma hos Henne och Moddy, Tessan var med. Sen åkte vi hem till mig såg Jägarna 2 och Bonde söker fru och åt kex & ost! Sen sov hon här. Jätte trevligt!
Tack älskade mamma!

/S

Måndagen den 17 Oktober 2011

Idag ha jag inte gjort nått känns de som! Vaknade 09.30 klädde mig och åkte upp till mamma.
Men när jag kom dit så hade tydligen hon Glömt att hon sa åt mig att komma..
Men när jag är där så ringer jag då Sitter hon & moster på cafe Akkan (heter de så nu?) Så jag lämnar lite grejjor på bron och tar med mig Gizmo på promenad! Till Cafe Akkan!

Lämnar han i bilen! Fikade men dom där. Väldigt trevlig! Va på apoteket oxå! väldigt jobbigt att va där när de är så mycket folk på en liten yta..
Efter det åkte vi hem till mamma, Rune & Mormor kommer förbi. Dom vill ha fika så jag och Rune åker iväg för att handla.
Jag letade Nya Vantar. Men hittade inga. så hem till mamma igen fikade. Sen åkte dom. Mamma ville vila eftersom hon inte är frisk än! =/ Jag såg tv och jagade Gizmo för han ville tugga på listerna (Here we go again) är så less på att han ska göra de.. 
Efter en stund gick jag en Promenad med Troj. Han drar så mycket i kopplet så man blir ju tokig! när jag kommer tillbaka ha mamma börjat med Middagen.

Vi Fick spagetti & Köttfärsås. Väldigt gott.. Såå va min dag. Nu är jag hemma.. Gizmo ska Sova med Mamma och Tessan i natt! För jag ska jobba! skönt för han att slippa för en gångs skull!
Föresten hittade  jag ett par tummvantar på ica i stensele. Så jag hoppas att de inte kommer att blåsa rakt igenom dom. 
Nu ska jag lägga mig och sova en stund så jag orkar vara vaken till 07.15

/S

Söndagen den 16 Oktober 2011

Heeej!
Idag är jag inte alls lika arg! Idag klev jag upp 10.55
Gick ut med Gizmo duschade. Sedan hämtade mamma mig vid halv tolv. Åkte Hem till Mikaelas mamma & pappa, Hundarna fick leka! Sen vid 14.30 åkte jag till mamma för då skulle Micka hem till Tärnaby. Åt middag där och Umgicks med mamma & Moddy!
Sen när han hade åkt iväg för veckans jobb till Norge åkte  Jag Mamma Tessan till mormor & Rune! fick äppelpaj med vaniljvisp! Jätte gott!
Meen nu är jag hemma. Har badat Gizmo! För Mammas hund Troj lyfte på benet och Kissade på mitt lilla hjärta så de vart bad direk vi kom hem.. Så nu doftar han underbart!
Meen fryser dock lite så han ligger invirad i sin filt i mitt knä!
Nu blir de mys i soffan med Gizmo!

Hoppas ni alla ha haft  en bra dag

/S

Lördagen den 15 Oktober 2011

Har varit hemma hos Elisabeth i eftermiddag/kväll
På första bilden är det Jag & Alice.
Tack för en kanon eftermiddag! :)
Jag älskar bebisar! Dom luktar underbart!



Sofia Alice Shakira




Shakira Alice Sofia Gizmo




Gizmo Kiara

/S

LÖGNARE!!! NEEEJ TACK!

Lögnare kan dra åt helvette!
Hur fan kan man säga att man är sjuk och har fått pencillin?!!!
Och sen åker man nån annanstans och festar? sen ringer och surrar och jag säger jag ringer upp dig lite senare?
Sen när Personen i fråga svarar så är de ett jävla liv runt om? ber mig att vänta? sedan gå ut i trapphuset och prata och frågar vad de är för ras på min hund? dvärgpincher? Jag ha väl inte ringt? FYFAAAAN säger jag bara!

Varför måste folk i min omgivning ljuga för mig?

Är det nått seriöst fel på mig eller?

Jag är 23 år och har inga vänner!! Nice Liv!

för dom som kallar sig för ens vänner ljuger?! Du är inte min vänn och du kan dra åt helvette!!!

/S

Veronica Maggio - Satan i Gatan

Du går med blicken vänd
kan du ha sett mig än
Någon borde byta stad
för nu kommer allt tillbaks
ett födelsedagshotell
en vanlig Skanstullskväll
Jag minns bara allt det bra
allt som var du och jag
men aldrig, aldrig
kommer allt tillbaks
aldrig, aldrig
allt som var du och jag
aldrig, aldrig
kommer allt tillbaks
aldrig, aldrig
men jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Du kan gråta mitt på gatan

men jag glömmer aldrig bort vad du gjort
Du får passa dig som satan
för jag glömmer aldrig bort vart du bor
men jag glömmer aldrig bort vad du gjort
nej jag glömmer aldrig bort vad du gjort
nej, nej
jag glömmer aldrig bort vad du gjort

I samma låga skor

och leendet du log
Såhär kan det inte va
Såhär kan det inte va
Bjuder på cigg igen
men nu så fienden
Säger att allt är bra
Hur fan kan du spela glad

Aldrig, aldrig

inte en enda dag
Aldrig, aldrig
inte en enda dag

Du kan gråta mitt på gatan

men jag glömmer aldrig bort vad du gjort
Du får passa dig som satan
för jag glömmer aldrig bort vart du bor
Du kan gråta mitt på gatan
men jag glömmer aldrig bort vad du gjort
nej jag glömmer aldrig bort vad du gjort
nej jag glömmer aldrig bort vad du gjort
nej, nej

Gick omkring i ditt kvarter tills det blev för kallt

tänkte ut en dialog mellan oss och allt
lampan släcktes i din hall och jag gick hem igen
för har inte glömt vad du, har inte glömt vad du gjort
vad du gjort

Du kan gråta mitt på gatan

men jag glömmer aldrig bort vad du gjort
Du får passa dig som satan
men jag glömmer aldrig bort vad du
aldrig bort vad du gjort
aldrig bort vad du gjort
vad du gjort
nej jag glömmer aldrig bort vad du gjort



Lördagen den 15 Oktober 2011

Godmorgon!

Morgonen har just börjat!
Vaknade av att Gizmo väkte mig! Äntligen ha han börjat göra det igen! Duktig pojke!

Men de hade varit snällt om han i allafall kunde vänta till 10. Men de gjorde han inte! han va ju nödig så klart! Sitter & kollar alla sidor som jag nu är medlem på!

Idag ska jag hem till Elisabeth Andersson med familj på middag! De ska bli så trevligt att få träffa henne och hennes tillskott i familjen!


/S



Fredagen den 14 Oktober 2011

Heeej!

Mitt första inlägg här. Jag har skaffat denna blogg för att jag ska kunna skriva ner mina tankar och funderingar! Mina dagliga problem och om min söta lilla hund! han är en pappillon. Eller fjärillshund som man säger på svenska!

Jag vill även ta upp att ena dagen vill jag typ utomlands och testa mina "vingar" eller vad man nu kallar det. I nästa secund så vill jag stanna i Stensele resten av livet? Seriöst vem vill bo i Stensele resten av livet?

Jag vet inte alls vad jag vill?!!  Hur ska man kunna hitta rätt väg i livet?

Jag är så fruktansvärt rädd att jag ska misslyckas! tycker att jag ha gjort det tillräckligt! När ska min lycka vända`? När ska jag hitta Han med Stort H? När ska jag Skaffa mig en livskamrat?

Eller kommer jag att kanske vara ensam resten av livet för några MISSTAG som jag gjorde när jag va "Ung & dum?" Nu ha jag ju faktiskt lite mera i mitt bagage! Med lite mera erfarenhet så vet jag att man ska tänka före handling?

Jag ha faktiskt fixat mitt liv, Lugnat ner mig riktigt ordentligt? Meen de kanske inte räcker?

Meen hur man än vänder och vrider sig så ha man ändå rumpan baK?!!

 

De Finns en person som ha hjälpt mig att bli bitter! Han är en person som jag vill ha i mitt liv Men samtidigt inte.. för han ha drivit mig till detta? är det möjligt att en männsika kan driva en till vansinne men ändå vill man ha med den personen att göra?

 

Jag vet att ni som läser detta kommer att reagera på olika sätt! Kanske reagera hur jag skriver? kanske till och med ta åt er?  Men om ni gör det så få ni väl fråga vad jag menade.. Om jag svara så är det för att jag vill det! Men om jag inte vill så gör jag inte det! /S


RSS 2.0